Snickeriet

Vad är Snickeriet?

Det första en förnimmer är doften av trä sen knirkar golvplankorna till en aning. Spånsugen går igång och justersågen börjar jobba med sin sylvassa klinga. Innanför bänkverkstan byts trädoften mot linolja och någon nynnar med i melodin som spelas på radion. Det är sista lagret av linoljefärg som stryks på.

I denna byggnad fanns tidigt Fengersfors brukshandel, senare användes huset som verkstadsförråd till pappersbruket. Idag rymmer byggnaden Not Quites kollektiva verkstad för träarbete.

I snickeriet finns det 3 st privata ateljéer, bänkverkstad, maskinhall, måleri-och ytbehandlings-rum.
Snickeriet är utrustat med ett 15-tal maskiner för att kunna såga, hyvla, plana, slipa, fräsa, svarva och borra för att bearbeta och sammanfoga trämaterial på diverse olika sätt. Här finns även utrustning för att slipa eggverktyg.

De medlemmar som hyr in sig i snickeriet tillverkar allt från äppelplockarstegar till specialritade möbler, byggnadsvårdsrelaterade uppdrag, konst, konsthantverk, och slöjdföremål. De flesta arbetar i sina egna firmor och enskilda uppdrag men ibland även med gemensamma projekt.

Vänligen respektera att snickeriet inte är öppet för Not Quites besökare, förutom under speciella tillfällen när så annonserats ut.