Logga 500 pixl

Not Quite Roots Vol 5.  2015

Not Quites årliga Rootsfest går som vanligt av stapeln en ljummen sommarkväll i juli och mjukar upp frusna själar och vilsna kroppar. Det kommer att frustas löften om kärlek och hämnd ur spruckna mikrofoner. Dansas svajjande toner ur durspel och gitarr och gungande svettiga rytmer från trumpeter och tvättbrädans rasslande kommer att virvla upp lättjefullt grus på det gamla bruket i Fengersfors.

På scen: 
EVIL EMIL & KING KONGO COBRAS
HALKAN BALKAN
JESUS/BABY
Teater: GOLVET GLAPPAR


Datum & tid:   Lördag 4 juli kl 17 till sent
Inträde:             Förköp i Not Quite Butik 150 kr, i dörren 180 kr
                              Under 15 år, fritt inträde
                              

Ungefärlig tidsplan:
17:00 Kvällen öppnas med teater med Golvet Glappar (Gratis)
18:00 Ta del av guidad tur på Bruket och ta del av den unika bruksmiljön.
19:00 Första akten står på scenen, sen fortsätter det tills det blir mörkt och sent...


Brukets Godaste står för baren och käket, alla ni andra för den sköna stämningen!
 

HALKAN BALKAN
Bandet från Göteborg som är festen, öset, glöden, gänget, hänget, svänget, fadern, sonen och den heliga anden i flaskan. 
 Traditionella majornatolkade toner från Balkan värvas med Dansk schlager och Hissingenumpa i stenhård baktakt till glada tillrop och glödande dansskor. Den östeuropeiska festmusiken har ett oemotståndligt
sug som inte går att värja sig mot.

EVIL EMIL & KING KONGO COBRAS
Vi kommer ha glädjen att få uppleva Sveriges ösigaste Zydecoband, nämligen Evil Emil and King Kongo Cobras. Till gitarr, bas och trummor läggs tvättbräda, durspel och en sjövild sång. Med rötter i Arvika och legender sedan 1997: bandet har spelat på festivaler och pubar runt hela Europa, och nu har turen kommit till Fengersfors! Även den stelaste träbock kommer ha svårt att sitta still när Evil Emil och gänget drar i gång

Jesus/Baby

Kaptener för detta legendariska evenemang, känt för sina intima 
musikupplevelser, den ursprungliga råheten, fina maten och hänget i sommarens daggvåta gräs, är som vanligt herrarna i den obegripliga duon Jesus/ Baby. Denna gång utlovas ett set av svängiga roots-discolåtar. Gamla dängor får åka på en resa de aldrig drömt om. Som vanligt skramligt och skevt och alldeles underbart.