Konsert med SARA PARKMAN

På grund av rådande omständigheter kring covid-19 har vi tyvärr fått ta det tråkiga beslutet att ställa in Sara Parkmans konsert på Not Quite den 5 september.
Vi letar efter en passande afton 2021. I dagsläget är inget datum bestämt men en sak vet vi:
-Att Sara Parkman konsert kommer det bli! Håll ut!

Till dess, örongodis att spisa tills Parkman kommer till bruket: örongodis här!

 

SARA PARKMAN & VESPER
Sara Parkman är folkmusiker, kompositör, tredje generationens prästbarn och violinist. 2016 kom det kritikerrosade debutalbumet Sara Parkmans skog där musiken beskrevs som en väv av poesi, grusvägar, 80-talssynthar, skogsdrömmar och flödande fioler. Tillsammans med Samantha Ohlanders skapade hon albumet och föreställningen Matriarkerna under 2017 med gäster som Lena Willemark, Ellika Frisell och Marie Selander. Hon har skrivit och turnerat med Riksteaterns hyllade föreställningar Nationalparken och Fäboland.
2017 vann Sara priset Årets Artist vid Folk- & Världsmusikgalan och 2018 vann Matriarkerna pris som Årets Album. 2019 tog hon emot SKAPs aktivistpris. Fäboland blev utvald till scenkonstbiennalen 2017 och 2018 fick hon stipendium från STIM. Hon har sommarpratat för P1 och samarbetat med artister såsom Fever Ray, Bob Hund och Silvana Imam.

Sara Parkmans andra soloalbum är titulerat Vesper efter det latinska ordet för aftonbön. Albumet är skapat tillsammans med kompanjonen Hampus Noren som också producerade Sara Parkmans Skog. Delar av albumet är inspelat i södra Dalarna, i Amasonmedlemmarna Amanda Bergman och Petter Winngbergs studio. Bland de gästande musikerna finns bland annat Mats Edén, Maija Kauhanen, Selen Özan, Xenia Kriisin och prästen tillika pappan Lasse Parkman.

VESPER är en fortsättning och ett flöde som bygger vidare på det spår Sara slagit in på under de senaste åren. Det är ett album som handlar om inre rum, tvivel och det radikala i att tro på någonting. Vad finner vi när vi rotar i det egna arven, och förstår att det inte går att vara kulturellt neutral? Genom Vesper gräver Sara där hon och hennes förmödrar och färder stått – nära kyrkan. Kristendomen har funnits i släkten Parkman sedan flera generationer tillbaka, på samma sätt som socialismen funnits där. Det är de kulturella såväl som musikaliska arven som här utforskas och tolkas genom distade tramporglar, körer, minimalism och evighetspolskor.
VESPER är och ger eko över generationsgränser, nationsgränser, trosgränser. VESPER är hjärtat som växer när ”du måste finnas” allsjungs på Rågsveds karaoke. VESPER är skavsår, rosor och läppstift. VESPER är blanka ögon när vinden dånar över fälten och du inte kan urskilja var du slutar och naturen börjar. VESPER är det svartkalla isvattnet innan bastun omfamnar dig igen. VESPER är det latinska ordet för aftonbön VESPER är ångesten, knutna nävar och nära till fulgråten (men det är okej). VESPER går dit det känns. VESPER är poesi, tryggheten, hemmahamnen.

Insläpp från kl 19:00, konsert startar ca kl 20:00

Bokningar

Kostnad: Ordinarie 250 kr, 13-18 år 150 kr, 0-12 år gratis

Förköp din biljett genom att skicka ett mail till notquitebokning@gmail.com
Märk ditt mail med Sara Parkman och skriv sedan ditt namn och antal biljetter i meddelandet.
Swisha till nr: 123 569 60 91 (Not Quite), skriv Sara Parkman, namn och antal biljetter i meddelandet.
Det går även att i mån av plats köpa biljett på konsertkvällen med kontant-, swish- eller kort-betalning

Programpunkter

20:00 Konsert med Sara Parkman