Not Quite Koloni X 3

COVID-19
Vi håller vi oss uppdaterade och följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjer.
Vi ber er därför vara uppmärksamma på ändringar i programmet.

Musikalisk trestegsraket i Fengersfors

Tack vare en stor satsning från Förvaltningen för kulturutveckling genomför Koloni i samarbete med Not Quite tre fullmatade evenemang under hösten. Koloni är en ambulerande kulturarrangör med bas i Göteborg men med projekt, samarbeten och arrangemang på olika platser runt om i Norden. Sedan 2004 har Koloni presenterat nyskapande och unika artister från hela världen, vissa av dem för dalsländsk publik. Not Quite är en unik miljö för många former av kultur, och en särskild magi uppstår när Kolonis gränslösa musikmix tar plats i den gamla pappersfabriken.

Första tillfället är 4 september. Då återvänder unika konstnären Oona Libens till Fengersfors med sin virtuosa skuggspelsteater, nu med tema om människokroppen. Denna föreställning kommer äga rum i Folkets Hus. Musikakterna sker i den gamla oceanhallen inne på bruksområdet, nära Caféet med all dess fina mat och dryck.
Artisterna är Merope- en belgisk/ fransk/ litauisk trio som sällsamt väver samman folkmusik och ambient. Göteborgska KATTHEM ger oss
indiepunk med influenser av western, jazz och stonerrock, medan Sheik Anorak, fransman från Göteborg, är en egen orkester utan etikett.

Merope (Lit/fra/Bel)
Oona Libens (Malmö)
Katthem (Gbg)
Sheik Anorak (Gbg)
DJ: LUPO MANARO

Merope (Lit/fra/Bel)

Merope var kung Oidipus adoptivmor. Hon var gift med Polybos, kung av Korinth. Merope är ett släkte av amerikanska sländor, som är utrustade med gaddar. Merope är en stjärna i stjärnbilden Oxen i Plejaderna. Merope är sist men inte minst en belgisk-fransk-litauisk trio som sällsamt väver samman folk och ambient.
Hur hänger Meroparna samman då? Den ger vi oss inte på. Varsågod att fundera själv.

Våren 2021 släpptes vad man kan kalla deras genombrott. Lägligt och mitt i pandemins självisolering såg albumet Salos dagens ljus via det mästerliga Belgiska bolaget STROOM. Naturen och skogens brus skapar tillsammans elektronik och traditionella instrument som bansuri och kankles en organisk biosfär av ljud på skivan som är gästad av bland annat Kjartan Sveinsson (Sigur Ros) och Gyda Valtisdottir (Múm).

https://meropemusic.com

https://stroomtv.bandcamp.com

https://www.odysseybooking.com/roster/109/MEROPE

Oona Libens (Malmö)

SOMA – Virtuost skuggspel om människans inre mikrokosmos

Ur analoga projektorer och hemmabyggda lampor dansar ett skuggspel fram. Med gammaldags material skapar konstnären Oona Libens en fascinerande värld av ljud och bild att förföras av och sjunka in i.

I Soma färdas vi in i ett universum av bildprojektioner och fladdrande skuggor. På scen står en stor ömtålig maskin full av diverse analoga projektorer, hemmabyggda lampor och intrikata objekt som verkar som en primitiv dator. Likt dirigenter för denna maskinorkester rör sig två personer försiktigt i apparat-kroppen. Det kräver en otroligt skicklig timing och minsta felsteg kan försinka och trassla till resten av händelseförloppet.

I ett finurligt samspel berättar ljud och skuggor om den sårbara människokroppen. Som i ett slags urartad föreläsning får organ, bakterier och nerver mänskligt beteende och psyket slinker undan när det försöker beskrivas.

Oona Libens är bildkonstnär med bas i Malmö och Bryssel. I sitt arbete använder hon sig av gamla tekniker för att projicera bilder. Hon tog examen vid Royal Academy of Fine Arts i Gent 2012 . Sedan dess har hon gjort ett antal egna föreställningar samt samarbetat med bl.a. Malmö Akademiska Orkester. Hennes verk har visats på bl.a. Kråkeslottet Senja (Norge, 2014), Cinema Nova Bryssel (2016), International Film Festival Rotterdam (2017), Malmö Live (2017), Bozar Bryssel (2018).

https://vimeo.com/312248960

​​https://oonalibens.com/2019/01/29/soma/

https://oonalibens.com/

https://vimeo.com/user8969665

https://www.facebook.com/oonalibens/

http://thewordmagazine.com/…/i-would-like-to-interrupt…/

Katthem (Gbg)

Katthem består av fyra hemmagjorda multiinstrumentalister med flytande roller, deras välbekanta indie punk sällskapas av distade gitarrer och popmelodier med influenser av western, jazz och stoner-rock.

Förra året släppte de debutalbumet Vackra Lögnerskor- en lekfull men farlig berg- och dalbana som färdas genom tid, musikaliska influenser och sinnesstämningar och som uppmärksammades av GP, GAFFA, Nöjesguiden, DN Kultur, Per Sinding Larsen med fler. Titeln anspelar på idén om den förföriska kvinnan som sedan visar sig vara en bedragare. Hon blir nerknuffad från piedestalen eftersom hon inte är perfekt. Albumet skildrar olika skurkar som mördar sina svekfulla älskare, flyr slagfält och lajvar mediamän i Nyhetsmorgon. Tillsammans blir de Vackra Lögnerskor.

De har gjort över 50 spelningar i Sverige, och då spelat på allt från festivaler som Umeå Open, Peace & Love och Musikens Makt till klassiska punkhak som Cyklopen, Truckstop Alaska och Plan B.

”Den moderna punken är helt klart tillbaka.”
– Tinsel Music Magazine

”Det börjar bli en vana att KATTHEM släpper singlar som välter oss totalt.
– Hymn

http://welfaresounds.com/katthem/

https://www.facebook.com/katthemband/

https://www.instagram.com/kattokalypsen/

​​Sheik Anorak (Gbg)

​​Sheik Anorak is a solo/ one man band lead by Frank Garcia, a French musician now relocated in Göteborg, Sweden. Sheik Anorak’s music is a wide range of all Frank’s influences – from minimal techno to indie pop, from kraut rock to noise/nowave… His music is quite hard to categorize. After several EPs and full lengths, Sheik Anorak has developed through the years his own style and sound.

https://soundcloud.com/sheik-anorak

https://open.spotify.com/artist/636HaQbAxsWjBxkh731cdH

http://sheikanorak.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/sheikanorakmusic/

https://www.instagram.com/sheik_anorak/

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Bokningar

Bokningar är stängda för detta evenemang.

Programpunkter

17:00Öppnar vi med Djs + rundvandring
18:00Merope
19:00Middag
20:00Oona Libens OBS! Denna akt i Folkets Hus
21:00Sheik Anorak
22:00Katthem
22:30DJs