Logga 500 pixl

UTSTÄLLNINGAR 2019

GALLERIET

1-19 maj, Annie Lindgren - Down Under
23 maj-16 juni, Mie Felth & Funny Livdotter  - Avigan 2.1  
23 juni-14 juli, Lisa Brunnegård - Klä mig i papper  Origami - Papper från Fengersfors Bruk
20 juli-11 aug, Henric Westlund - Amen (arbetstitel)
17 aug-8 sept, Stella Palm - Till minne av ett bleknat svalbardhav

ANNIE LINDGREN 
Down Under
1-19 maj Vernissage 1 maj kl 12.00

Annie Lindgren har förbehållslöst utgått från sitt inre landskap och sina upplevelser av korallrevens myllrande livsformer inför utställningen ”Down Under”. Det är kontrasten mellan det fina och det fula som intresserar mig, säger Annie. När det skaver uppstår något spännande. 

Vår egen förgänglighet och åldrande tar plats i utställningen i form av beniga krokiga porslinfingrar men kan också lika gärna vara koraller. Vita döda koraller som pekar finger mot  klimatmarodörerna, dvs oss själva. Under många och lång strandpromenader, bedrövad över plasten, liggande som strandved i högar, fascineras Annie Lindgren över naturens förmåga till anpassning och kraft till återhämtning. Vid närma betraktning har snäckor börjat växa på petflaskor och sandaler. Vackra mitt i förödelsen. 

Men det är inte en moralkaka vi får oss till livs här utan en hyllning till livets alla former. Ur ett ymnigt myller av form och färg skapar Annie en egen värld som vi får dyka in i. Barockt gängliga porslinsben bär på mollusker av glas. Andra former är mjukt svulstiga eller långa och många med öppen mun. Under ytan vill hon ta med oss till en annan dimension, till mörket och ljuset, till kontrasterna och det lustfyllt absurda.

OCEANHALLEN PLAN 2

Rum 1 och 2 inklusive korridor och gula rummet
1 maj-8 september, NOT QUITE DÅ OCH NU

Svarta hörnet
1 maj-8 september, VI ÄR NOT QUITE Medlemsvägg

Oceanhallen
1 maj-2 juni,  Helena Perminger - ATYPI
 8 juni-30 juni, Sigrid Sandström, Mikael Fagerlund, Janna Bowles, Mark Frygell, Jerry Williams, Tommy Andersson  - Dialog
6 -28 juli, Stella bjuder in, 22 konstnärer - Porträtt av en plats
3 aug-1 sept, Konsten att delta -  In between Samlingsutställning

HELENA PARMINGER
ATYPI
1 maj-2 juni Vernissage 1 maj kl 12.30

Det finns en röst som inte kan bli tystad. Helena Parminger är en lysande konstnär med rötter i fotografi och smyckeskonst. Nu tar hon sig ut i rummet , vräker sig fram och kräver upprättelse! Helena ställer ut varierade verk i Oceanhall 2 som tillsammans bildar utställningen med titeln ATYPI. En medicinsk benämning på något som avviker eller är oregelbundet med cellkärnorna. Något onormalt mitt ibland det till synes normala. Ett intressant ämne i vår samtid där vi ifrågasätter vad som är norm, vad får avvika och isåfall; var går gränsen?

I utställningen ATYPI av Helena Parminger finns verkern What Remains. Objekten kan tala om gränslandet mellan kroppslighet och natur. Som en avskiiljande behållare med oregelbundna öppningar, som skapar ett ojämnt, oberäkneligt utsläpp och behållande av sitt innehåll. Rotsystem, kroppsliga eller cystor. 

Inspirerad av rotvältor med sitt aggressiva uppslitande av dess omvärld, där undangömd mark plötsligt blir blottad och världar blir nakna. Något orent, smutsigt blir synliggjort. Okontrollerbart förlöser rötterna marken och river upp stenarna ur sin trygga vila. Och vältorna kan återvända till sin riktning, ta sig tillbaka och åter dölja det som blottats. Förhållandet mellan trygghet och sårbarhet blir osäkert, konstant i ett tillstånd av otillräcklighet. 

Likt en blåsa på hälen; skaver det, men här ber Helena oss att titta närmare. Fly inte från det som gör ont - se skönheten i det bristande, äckliga och naturliga. 

OCEANHALLEN PLAN 3

1-26 maj, Lisa Larsdotter Petersson - 4 bilder        
13 juli- 11 aug, Habib Alraii  - "Han dog under tortyr"

LISA LARSDOTTER PETERSSON
4 bilder
1-26 maj Vernissage 1 maj kl 13.00

Lisa Larsdotter Petersson är utbildad vid bland annat Hovedskous Målarskola i Göteborg jämte studier utomlands.
Hon har exempelvis ställt ut på Galleri PS och Galleri Thomassen i Göteborg, Nationalgalleriet i Stockholm, Bohusgalleriet i Uddevalla, Konsthallen i Gislaved samt internationellt i Finland, Tyskland och Australien.
Petersson arbetar mycket med teckning men också med video, ljud, skulptur, installation, text och foto mm., samt arbetar utvidgat med scenkonst där hon bland annat visar solon och driver festivalen VARIA.
Hon är representerad genom Statens Konstråd, Västra Götalandsregionen, Göteborgs Stad och i flertal övriga kommuner i Sverige och publicerad av flertal dagstidningar och tidskrifter. www.lisalarsdotterpetersson.se

4 BILDER
Är och har länge varit upptagen och skakad av hur vi/samhället förhåller oss till djur och natur, den natur vi alla är del av - Vilket påverkat och fortsätter influera mina uttryck. Mina bilder bjuder ofta påtagliga och laddade karaktärer, egensinniga figurer som pockar på uppmärksamhet. Verken har tidigare beskrivits som ”fantasifulla, rika på och öppna för associationer för iakttagare, kommentarer för natur, djur och miljö gärna med svart humor”.
"Oceanhallen plan 3" blev en utmaning över tid och idéerna har varit flera. Arbetsnamnet ”tecken vidrör ekot, det som förlorades” dök upp och försvann. Nämner det då utställningen för mig fortsatt bär spår av det vi alla pågående mister.
Teckningar 4 BILDER är tecknade på dator med handen som ledande verktyg.

Tack till Viktoria Kulya Totalreklam, Lillemor Petersson, Christian Huls, Anna Gustavsson, Anna Lena Ingemansson, Ulf Påhlsson Galleri PS, Leif Börjesson, Malin Robertson Harén, Jessica Fleetwood m.fl.

PERFORMANCE X 3
"Oceanhallen plan 3" har fantastisk akustik, och då det i mitt scenkonstnärskap bor förkärlek för ljud, ges performance i den andan.
Vid utställningsöppning den 1/5 kl. 13.15 ges ett ljudande smakprov till dans och rörelse av Christian Huls.
Den 19/5 & 26/5 kl. 14.00 bjuds ljud-performance á 15-20 min/fri entré.
Tanken är att man i utställningsrummet och till bilderna får mer upplevelse på köpet.

HOLLÄNDERIET

30 maj-14 juli, Medlemsutställning - Risk för regn 
20 juli-8 sept, Medlemsutställning - Kärnfamiljen