Det blir inte bättre än så här

Kerstin Helenesdotter

Jag har inför utställningen arbetat med tuschteckningar som föreställer olika igenkänningsbara figurer från film, serier och bilderböcker. De tecknade figurerna är glada men har också en massa andra känslor som sipprar ur dem.
Bilderna är hastigt tecknade med tusch och Tipp-ex. När jag jobbar kommer texten först, sedan hittar jag figuren. Jag ritar mina figurer med kladdigt tjocka ögonfransar och levande linjer. Låter jag mina tankar föra mig framåt i arbetet och vrider och vänder för att tillslut pussla ihop bild med text.
Utställningens titel ”Det blir inte bättre än så här” syftar på en sorts attityd till livet som jag träffade på när jag växte upp, att inte ha så höga förväntningar på något för att inte bli besviken. Men i världen som jag har skapat hålls inget tillbaka och ingen ber om ursäkt för sin trasighet.

Kerstin Helenesdotter, född 1989 och uppvuxen i Ronneby. Har studerat på HDK Steneby vid Göteborgs Universitet och är numera bosatt utanför Åmål och medlem i konstnärskooperativet Not Quite.