Café

I den gamla smedjan på Fengersfors bruk huserar sedan 2003 Not Quite Café.
Caféet drivs nu av systrarna Evi och Mieke Renders. Evi är kock och Mieke syns ute i caféet.


”Vårat mål är att skapa ett café / restaurang där människor att mötas och träffas genom mat, dryck och härlig atmosfär, med respekt för samhället och planeten.”

Evi

Evi har varit kock i Belgien och drivit sin egen restaurang i Brygge i tio år och har arbetat i flera socialt inkluderande kök.
Mieke har drivit det internationella kulturnätverket Trans Europe Halles i fyra år. Not Quite är medlem i Trans Europe Halles sedan många år och det är så vi har lärt känna Mieke.

Evis och Miekes vision:
”Not Quite är i full utveckling och vi vill bidra till dess framtida destination med gästfrihet, god mat, smakrika varma och kalla drycker och skapa en plats för spännande möten och trevligt umgänge. Caféet är platsen att vara, där möten skapas, där människor hittar svensk mysighet, kommer för mat och dryck, berättar historier om konsten de just sett eller skryter om det bröd de just har köpt. Caféet är en välkomnande mötesplats, platsen att vara när du har besökt Bruket, dit du går efter att ha köpt Dalslands bästa bröd eller där du ’bara’ kommer för att umgås med dina vänner, grannar, kollegor och familj. Vi kommer att erbjuda näringsrik god mat och släcka din törst. Efter konst som mat för din själ kommer vi att erbjuda själsmat för din kropp. ’Kärlek går genom magen’ och vi kommer fylla den med all kärlek vi har”.

MENY

Hos oss kan du äta en rejäl brukslunch och dricka en belgisk öl till, ta en fika eller en svalkande glass. Menyn varierar från dag till dag men grunden ser du här nedan. Vi har alltid ett vegetariskt och veganskt alternativ.
Under högsäsongen finns det tyvärr inte möjlighet att boka bord men det finns gott om platser i parken och även platser inomhus.


  • Soppa 60 kr – med bröd 95 kr
  • Toast med kallrökt Håveruds lax, mindre portion 100kr – större 150 kr
  • Toast med champinjoner, stuvning eller stekta champinjoner, mindre portion 100kr – större 150 kr 
  • Macka med ost, skinka eller hummus 60 kr

Kontakt

E-post: cafenotquite@gmail.com
Tel: 073 847 75 21

Följ caféet på: