Not Quites Sommarfestival med HEDEROSGRUPPEN, Trio Knarrby, Travellers & Cava Wood

Not Quites Sommarfestival med Hederosgruppen som huvudband och de lokala banden Trio Knarrby, Travellers och Cava Wood!

HEDEROSGRUPPEN är ett jazzband med Martin Hederosklaviaturer Andreas Sjögrenträblås Emil Strandbergtrumpet Josef Kallerdahlkontrabas Konrad Agnastrummor

Hederosgruppen startades 2018 av pianisten Martin Hederos, detta unikum i musiksverige som verkar röra sig till synes obehindrat mellan olika genrer och samarbeten. Runt sig har han samlat några av landets mest namnkunniga och egensinniga musiker och gruppen blev snabbt ett gemensamt projekt där alla bidrar med kompositioner och sätter sin prägel på musiken.

Det är ett brokigt gäng och musiken som kommer ut är just det, brokig. Smäktande psalm och folkig pop får samsas med somaliskt sväng, stram bossa eller otippad bebop.

Men jo, Hederosgruppen är ändå jazz och musiken hålls samman av ett sound som mejslats fram under ett antal timmar på scen och i replokalen. Ett sound som kännetecknas av en sorts gemensam otålighet och bångstyrighet, en strävan efter att varje konsert ska bli speciell och elektrisk.

Ståplats är inspelad på Atlantis i Stockholm i februari 2022. Producenten Anton Sundell, som har jobbat med Martin Hederos i flera tidigare projekt, har också samarbeten med t ex Merit Hemmingson, Loney Dear, Sara Parkman och Tonbruket på sin meritlista. Anton har också skapat omslaget till skivan.

Tre singlar släpptes 2 september, 23 september och 14 oktober och skivan kom ut på vinyl den 4 november.
Ståplats är uppföljaren till succén Storstrejk som kom ut 2019 och grammisnominerades året därpå.

Pressröster om Storstrejk:

”Jag blir upplivad. Ostyrigt, kaxigt, lojt” ”Det går utmärkt att strunta i associationerna, Hederosgruppen gör musik som är tydligt här och nu” SvD

”Hederosgruppen, en smärre glädjechock, ge oss mer!” – VF

Video

Foto: © Tim Schikan

……………………………………………………………………………………….

Foto: © Victor Andersson

TRIO KNARRBY

Trio Knarrby är en improvisations trio med jazz som grund. Knarrby består av Simon Bertilsson på träblås, Jakob Evert på kontrabas och Linus Axelsson på slagverk.

En gemensam nämnare för oss tre är att vi alla har pluggat på folkhögskolan St Sigfrids i Växjö. Jakob var först ut. Han gick där mellan 18/19-19/20. Sen kom Simon 20/21 och Linus hängde på Simons andra år och de blev under året mycket goda vänner.

En annan gemensam nämnare är att vi är dalslänningar alla tre. Linus och Jakob är från metropolen Bengtsfors och är även barndomsvänner och Simon är från metropolen Tösse.

Trion startades i april 2022 genom att Linus arrangerade en blind date mellan Jakob och Simon och kemin var där direkt. Vi hade en fantastiskt sommar 2022 där gigade och repade väldigt mycket. Både mingelgig på restauranger och egna konserter då med egenskriven musik.

Under hösten har vi varit utspridda runt om i landet. Simon i Malmö på musikhögskolan där. Jakob i Göteborg på musikhögskolan där och Linus har jobbat som kulturskolelärare på hemmaplan i Bengtsfors. Men vi har fått till några spelningar ändå bland annat på folkets hus i Mustadfors och en på Geijerskolan i Ransäter.

Men den 26 juli kommer vi att gästas av vår kollega och gamla lärare Stefan Halvordsson på gitarr då Simon inte har möjlighet att medverka.

TRAVELLERS

Travellers är ett band som bygger på Timmy Eriksson och Elis Ekelunds kompositioner. Musiken härstammar mycket från sydstaterna i Amerika. Texas. Alabama och Florida är några stater att nämna. Musiken har sina liknelser med band som Lynyrd Skynyrd, Allman Brothers Band och Marshall Tucker Band.

Emil Brax sköter trummorna. Vid mikrofonerna är Timmy och Elis och de spelar gitarr respektive bas.

CAVA WOOD

Bubblande soul / jazz med musiker från de Dalsländska skogarna.

Jenny Ekelund-Ramberg sång
Carl Svanelid gitarr
Erling Sunnarvik bas
Tommy Christensen piano
Jonathan Bryntesson trummor

Mer information kommer men boka redan nu in onsdagen 26 juli i kalendern, det kommer bli en fin konsertafton!

Detta arrangemang är ett samarbete mellan Not Quite och Fröskogs Kulturförening en del av Riksteatern.

Bokningen är stängd men det går att köpa biljett i dörren i mån av plats.

 

Bokningar

Bookings are closed for this event.