Minifestival med HEDEROSGRUPPEN, Travellers, Trio Knarrby…

En minifestival med Hederosgruppen som huvudband, och med de lokala banden Travellers och Trio Knarrby och kanske nåt mer kul.

HEDEROSGRUPPEN är ett jazzband med Martin Hederosklaviaturer Andreas Sjögrenträblås Emil Strandbergtrumpet Josef Kallerdahlkontrabas Konrad Agnastrummor

Hederosgruppen startades 2018 av pianisten Martin Hederos, detta unikum i musiksverige som verkar röra sig till synes obehindrat mellan olika genrer och samarbeten. Runt sig har han samlat några av landets mest namnkunniga och egensinniga musiker och gruppen blev snabbt ett gemensamt projekt där alla bidrar med kompositioner och sätter sin prägel på musiken.

Det är ett brokigt gäng och musiken som kommer ut är just det, brokig. Smäktande psalm och folkig pop får samsas med somaliskt sväng, stram bossa eller otippad bebop.

Men jo, Hederosgruppen är ändå jazz och musiken hålls samman av ett sound som mejslats fram under ett antal timmar på scen och i replokalen. Ett sound som kännetecknas av en sorts gemensam otålighet och bångstyrighet, en strävan efter att varje konsert ska bli speciell och elektrisk.

Ståplats är inspelad på Atlantis i Stockholm i februari 2022. Producenten Anton Sundell, som har jobbat med Martin Hederos i flera tidigare projekt, har också samarbeten med t ex Merit Hemmingson, Loney Dear, Sara Parkman och Tonbruket på sin meritlista. Anton har också skapat omslaget till skivan.

Tre singlar släpptes 2 september, 23 september och 14 oktober och skivan kom ut på vinyl den 4 november.

Ståplats är uppföljaren till succén Storstrejk som kom ut 2019 och grammisnominerades året därpå.

Pressröster om Storstrejk:

”Jag blir upplivad. Ostyrigt, kaxigt, lojt” ”Det går utmärkt att strunta i associationerna, Hederosgruppen gör musik som är tydligt här och nu” SvD

”Hederosgruppen, en smärre glädjechock, ge oss mer!” – VF

Video

Foto: ©Tim Schikan

……………………………………………………………………………………….

Mer information kommer om de andra banden mm men boka in onsdagen 26 juli i kalendern, det kommer bli en fin konsertafton.

Detta arrangemang är ett samarbete mellan Not Quite och Fröskogs Kulturförening en del av Riksteatern.

Med reservation för eventuella ändringar och tillägg.

Bokningar

Kostnad: 280 kr, 12-18 år 150 kr, barn upp till 11 år gratis

Info om hur man bokar biljetter kommer.