OPERA PÅ BRUKET Vid ett annat bord

Not Quiet Vokalensemble ger Vid ett annat bord

Elin Andréasson Katarina Tchaicha Andersson

Roger Karlsson, piano Jonas Franke-Blom, cello Karl Ekdahl, regi

Där borta, vid ett annat bord, sitter några som verkar ha koll på det här med gemenskap och samvaro. Det ser så enkelt ut.

Föreställningen Vid ett annat bord tar sig an temat Ensamhet. Ett ämne som kan upplevas, tolkas och förstås på många sätt. I vår föreställning fokuserar vi på den ensamhet som kan upplevas bland andra människor. När man inte är själv, men ändå känner ensamhet – den existentiella ensamheten och sårbarheten. Drivande i föreställningen är – som vanligt i körens operor – poesi, och denna gång har dikter av poeten Solja Krapu en bärande roll.

Efter flera års (ofrivillig corona-) tystnad är Not Quiet Vokalensemble tillbaka med sin femte upplaga av Opera på Bruket. Som vanligt är föreställningen i egen regi och utifrån manus av körens ledare Elin Andréasson, i samarbete med regissör Karl Ekdahl. 

Till en restaurang kommer ett sällskap av människor som känner varandra ytligt. Men vilka är egentligen de där okända människorna som sitter där borta, vid ett annat bord? Operans handling kretsar denna gång kring temat ensamhet och, dess kanske skenbara kontrast, gemenskap. Relationen med andra och sig själv. Årets föreställning kretsar kring känslan av att, mitt i samhörighet med andra, ändå äga en kärna som ingen annan kommer åt eller kan dela – den existentiella och själsliga ensamheten. Just den känslan delar människor med varandra och denna paradox gestaltas i föreställningen av såväl smärtsamma som dråpliga situationer och igenkänning, för visst har vi väl alla spanat på folk och fantiserat om hur deras liv, vardag och relationer ser ut? Kanske i ett försök att egentligen få syn på och förstå oss själva. 

Temat bärs fram av poesi, till största delen skriven av poeten Solja Krapu. Nytt för i år är, att de handplockade klassiska kör- och solostyckena vid ett par tillfällen kompletteras med jazziga tongångar samt en schlagerklassiker från 60-talet.

Biljetter bokas här

I priset ingår en bokningsavgift på 30 kr som ej återbetalas vid eventuell inställd föreställning.

När du bokat och skickat in så kommer du få en bekräftelse på den mailadress som du angett. I denna bekräftelse kommer du se dina svar.

Swisha pengar omgående till 123 37 594 79 för att bekräfta din bokning.

OPERAMENY

Varmrätt: Torskrygg med nypotatis, ’beurre blanc’ sås och grönsaker från Fengersfors

Dessert: Nougat Glacé, hemmagjord glass med karamelliserad mandel och kanderad frukt

Pris: 249 kr

Dryck tillkommer

Bokas senast 26 juni till cafenotquite@gmail.com

Bokningar

Kostnad: Vuxen 300 kr, Ungdom (13-19 år) 150 kr, Barn (0-12 år) 60 kr

Programpunkter

1 juli kl 18.30Vid ett annat bord
2 juli kl 18.30Vid ett annat bord
3 juli kl 16.00Vid ett annat bord