SVARVKURS med Paul Kovacs

I den här kursen får du lära dig att svarva enligt skärmetoden. Träsvarvning är ett hantverk som fascinerat och inspirerat människor i flera tusen år. Vad är det då som är så speciellt, nästan magiskt, med att forma en roterande träbit? Ja det kommer du att upptäcka om du provar själv! Välkommen till en inspirerande och rolig helg här i vackra Fengersfors!

I den här kursen får du lära dig att svarva enligt skärmetoden. Vi kommer att arbeta i både färskt och torrt trä av olika träslag. Att svarva i färskt virke enligt skärmetoden är en upplevelse, det är väldigt roligt och betydligt lättare än den vanligare skrubbsvarvningen i torrt virke. Kursen vänder sig både till nybörjare och mer erfarna. Paul anpassar undervisningen och uppgifterna efter varje deltagares erfarenhet. Alla deltagare har tillgång till en egen svarv samt svarvstål.
Under kursen så kommer du att få svarva bitar av nyligen fällda träd av olika slag, det kan vara björk, lönn, al eller sälg. Många fruktträd har väldigt vacker ådring, kanske har du några mindre och färska trädstammar från din egen trädgård att ta med?
Kursledare är Paul Kovacs från Svarvkompaniet
Han är en av Sveriges skickligaste svarvare med lång erfarenhet som professionell svarvare och finsnickare. Paul har bland annat gjort uppdrag åt ett flertal museer, till olika designers, konstnärer och arkitekter och möbelföretag. Paul är en mycket bra pedagog och han har undervisat i svarvning under 28 år och håller sedan länge svarvkurserna på Malmstensskolan i Stockholm samt även på Beckmans Designhögskola och Konstfack.
Träsvarvning är ett hantverk som fascinerat och inspirerat människor i flera tusen år. Vad är det då som är så speciellt, nästan magiskt, med att forma en roterande träbit? Ja det kommer du att upptäcka om du provar själv!
Välkommen till en inspirerande och rolig helg här i vackra Fengersfors!

När: 8-9 Juni.
Tid: 10:00-16:00 Lördag och Söndag.
Var: Not Quites Snickeri på Brukets i Fengersfors, Dalsland. Material ingår i kursen
Tillgång till egen svarv och verktyg
Max 10 deltagare

Bokningar

Kostnad: 3300:- Early bird pris är 2700:- för medlemmar i Not Quite och elever på Stenebyskolan & HDK gäller om du anmäler dig innan t.o.m. den 15/4

Anmäl dig genom att maila till: paul@svarvkompaniet.se
Då får di vidare information om anmälningsavgift. Efter det att anmälningsavgiften om 1000:- är betald så är din plats bokad och du kommer få mer information. (Vid återbud mer än 2 veckor innan kursstart så återbetalas hela beloppet därefter 500:- ).
Vid frågor kan du nå Paul på telefonnumret: 070 - 736 41 83