Skulptur & Bild

• KONSTSKOLANS ELEVER Kulturskolan Åmål •

Min önskan och förhoppning är att med glädje lek, teknik och lyhördhet lära ut konst till barnen och ge dem en grund att stå på inför framtida studier eller bara ha som en kreativ fritidsaktivitet i livet.

Vi inledde höstterminen bl. a med att i fält teckna blommor och frukter på buskar och träd i NotQuites park med kol krita.

Vi fortsatte kursen med att gå in i smedjan och gjuta i brons och tenn små djur skallar.

Efter gjutkursen arbetade vi vidare med djurtemat och skulpterade i lera dinosaurusar, harar, katter, drakar och vildsvin. Vi utgår alltid från en fysisk modell och tittar på form, riktningar, proportioner rörelser.

Vi har också haft tillgång till två stycken mycket skickliga ukrainska konstnärer som har varit gästkonstnärer på NotQuite, Oleksandra Voronina där vi fick lära oss tekniken Monoprint, tryck och grafik och Kyrylo Zhuravel med skulpturexpertis. Vi tryckte växtdelar och använde akrylfärg, som ledde till en välgörenhets utställning och försäljningen av de tryckta bilderna gick till för de ukrainska barnen, vid julmarknaden på Bruket. 

Vi har tränat på att sitta modell för varandra och tecknat av varandra i olika sittande och stående positioner.

Keramikkursen ledde till olika burkar med varierad glasyr och ett och annat djurhuvud som knopplock.

Sista skulpturlektionen var att förstora upp djuren i lera och tillsammans i grupp arbeta och träna lyhördhet och turtagande i formprocessen. 

Njut och mingla runt av barnens konstutställning som pågår 29/4–25/6 2023.