Mellanrummen

• MALIN ÅRSBOG •

Om utställningen 
Mellanrummen handlar om att upptäcka att man stannat av. I en tid som varit fokuserad på anpassning, vikten av flexibilitet och överlevnad. Om att tappa sin riktning. Och om att hitta den igen. Om att våga be om hjälp, att visa upp en sorg och en rädsla. Om att tacka nej för att göra plats för ett ja. Om att inte längre vilja vara ensam och stark. Utan tillsammans och expanderad. 
I min arbetsprocess samlar jag ihop texter och ord som både blir till teman för utställningar, poesi eller ord och meningar till respektive målning. Små berättelser om livet som pågår parallellt med måleriet. Jag hoppas och tror att det ena lyfter det andra. 

Om konstnären 
”Innan jag visade min konst första gången visste jag inte att jag saknade ett språk. Ett som passade mig och mitt format. Min önskan med konsten är att ge betraktaren en känsla av igenkänning i ett eller flera områden när det gäller den egna livsresan. Att konsten blir platsen där vi möts och kan samtala om det som känns osäkert eller lite svårt.” 

Konstnären Malin Årsbog är bosatt och verksam i Göteborg. Hennes måleri är abstrakt och hon varvar det stora formatet i akryl med mindre måleri i akvarell och bläck. Det abstrakta uttrycket lämnar en stor frihet i skapandet och handlar om den ständiga önskan att kunna fortsätta berätta historier. 
Det som fångar hennes blick är det skavda, icke perfekta och det fransiga. Balansen mellan mörker och ljus är viktig, tyngd och lätthet, abstrakt och figurativt. Färgerna i Malins måleri är hämtade från naturens dovare toner, kombinerat med grått och rostigt inspirerat av Göteborgs industriella historia. 2017 startade Malin företag för att satsa på konsten och lämnade en karriär inom fordonsindustrin bakom sig. 


@malinarsbogart

https://malinarsbog.se